Arid: Steam'de Ücretsiz Hayatta Kalma Oyunu Olarak Yayınlandı

Arid: Steam'de Ücretsiz Hayatta Kalma Oyunu Olarak Yayınlandı

Hayatta kalma oyunlarını hepiniz biliyorsunuz ki oynayabilmek için hatırı sayılır ücret ödemek durumunda kalınıyor. Üniversite öğrencilerinden oluşan bir ekip, oyuncular için yepyeni bir hayatta kalma oyunu yarattı ve tamamen ücretsiz olarak meraklılarına sundu. Arid adı verilen oyunda hayatta kalabilmek için bir çölün ortasına bırakılacaksınız ve heyecan o saatten sonra başlayacak. Arid, şu andan itibaren Steam'dan ücretsiz olarak edinilebiliyor.

Arid Steam'de Erken Erişimden Çıktı

Hollanda Breda Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde eğitim gören bir öğrenci ekibi tarafından geliştirilen Arid, Haziran sonu itibariyle Steam'e erken erişimden çıkarak hayatta kalma hayranları için yayınlanmıştı.

arid hayatta kalma oyunu

Arid oyunu 1930'lu yıllarda uçağınızın kurak ve ucu bucağı olmayan çöllerden biri olan Güney Amerika'daki Atacama Çölü'ne düşüşü sonrası hayatta kalma serüveninize odaklanıyor. Tek oyunculu hayatta kalma açık dünyası olarak Arid oyununun iyi bir deneyim sunmayı hedeflediği bir gerçek. Çöle düştükten sonra haritadaki tüm sığınakları bulup onarmayı mı düşüneceksiniz yoksa ek kaynaklar için araştırma mı yapacaksınız? En önemlisi bu ortamda kaç gün hayatta kalabileceksiniz?

Şu an için erken erişimden çıkmış olmasına rağmen oyun içinde bazı sorunlarla karşılaşmanız mümkün olabilir. Ancak hem heyecanlı bir öğrenci grubu tarafından geliştirildiği hem de ücretsiz olduğu düşünüldüğünde bu durum gözardı edilebilir. Oyunu Steam üzerinden ücretsiz olarak kütüphanenize ekleyebilirsiniz.