3 Sene Ötelemeli Kredi İmkanı! Nefes Almayan Kimse Kalmasın!

3 Sene Ötelemeli Kredi İmkanı! Nefes Almayan Kimse Kalmasın!

KOSGEB tarafından korona virüs sürecinden kötü etkilenen mikro işletmelere 30 bin TL ‘ye varan, küçük işletmelere ise 75 bin TL ‘ye varan kredi imkanı sunulacağını açıklamıştı. 36 ay geri ödemesi olmayan kredinin ne faizi ne de teminatı var. Başka bir deyiş ile bedava olan 5 milyar TL bütçeli Hızlı Destek Programı kapsamında faydalanmak isteyenler için başvurular 3 Mayıs tarihinde başlamamış ve 21 Mayıs tarihinde son bulmuştu.

Gelen bilgilere göre, destek paketi için gerekçelerin esnekleştirildiği ve artık ciro kaybı kriterinin yer almadığı ikinci fasılda başvuruları ise 21 Haziran tarihinde başlamış ve dün son bulmuştu. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Aynı zamanda Destekleme İdaresi Başkanı Hasan Basri Kurt, birden fazla işletmenin faydalanabilmesi için zamanın 28 gün daha ileri çekildiğini açıkladı. Hasan Basri Kurt, “ koşullarını yerine getirmekte olan mikro ve küçük ölçekli işletmeleri vereceğimiz destekten yararlanmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. Başvurular, e devletten 6 Ağustos tarihine kadar yapılabilecek.

Geri ödemeler 2024 tarihinde yapılacak!

İşletmelerin korona virüs sürecinden evvel faaliyette olması ve 2019 yılı içerisinde en az 75 bin Lira gelir noktasına gelmiş olması lazımdır. Yenilikçi küçük ve genç mikro işletmelerde asgarî gelir kuralı aranmayacaktır.

Mikro boyutlu işletmelere 90 gün 30 bin TL ‘ye kadar, küçük işletmelere de yeni 90 gün 75 bin TL ‘ye kadar destek verilecek. İşletmeler, bu destek uygulamasından teminatsız, faizsiz ve geri ödemeli bir şekilde faydalanacaktır.

2017 ve daha sonra kurulan ve yenilikçi etkinliklerde bulunan işletmelere 25 bin TL ‘ye kadar ek destek sunulacak. Verilen bu desteğin geri ödeme zamanı, 2024 senesinde başlayacak ve 2025 yılının sonlarına kadar sürecektir. Yani ödeme 2 senede bitecektir.

Gelen habere göre, destek paketi için koşulların gevşetildiği ve artık ciro kaybı kriterinin olmadığı ikinci fasılda başvuruları ise 21 Haziranda başlamış ve dün sona ermişti. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Hasan Basri Kurt, birden fazla işletmenin faydalanabilmesi için zamanın 28 gün daha ileri çekildiğini açıkladı. Hasan Basri Kurt, “ Şartlara uyan mikro ve küçük ölçekli iş yerlerıne vereceğimiz destekten yararlanmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. Başvurular, e devletten 6 Ağustos tarihine kadar yapılabilecek.