Canlı Yayında Zam Müjdesi Geldi! Temmuz Ayında SSK ve Bağkur emekli maaşları ne kadar olacak?

Canlı Yayında Zam Müjdesi Geldi! Temmuz Ayında SSK ve Bağkur emekli maaşları ne kadar olacak?

Canlı Yayında Zam Müjdesi Geldi! Temmuz Ayında SSK ve Bağkur emekli maaşları ne kadar olacak?

SGK uzmanı Emin Yılmaz'dan, milyonlarca SSK ve Bağ-Kur'luyu ilgilendiren bomba gibi bir açıklama geldi.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, önemli bir gelişmeyi paylaştı: Emekli maaşlarında heyecan verici bir değişiklik kapıda.

Ocak ayında milyonlarca emeklinin maaşına yüzde 49,25 oranında bir zam yapıldı. Bu sayede, emeklilerin maaşı 10 bin TL seviyesine ulaştı. Ancak, gün geçtikçe enflasyonun artmasıyla birlikte bu zam oranının etkisi azalıyor ve emeklilerin eline geçen miktar eriyor.

Yerel seçimlere yaklaşırken, emekliler maaşlarına düzenleme talep etti. Ancak, iktidar tarafından ekstra bir zam yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere Temmuz ayında bir düzenleme yapılacağını belirtmişti.

Birçok emekli, Temmuz ayını beklemeye başladı. Emekli maaşlarına 3 aylık dönemde yüzde 15,5 oranında bir zam yapılacağı kesinleşti. Son üç aylık dönemin eklenmesiyle birlikte emeklilerin maaşlarına gelecek olan zam oranı netleşecek.

"EMEKLİ MAAŞLARINA DÜZENLEME GELEBİLİR"

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, taban maaş formülünü temel aldı. Yılmaz, 6 aylık enflasyon verisinin yüzde 24 olacağını açıkladı. Yılmaz, "Dar gelirli emeklilerin 10 bin TL taban aylığı artışıyla ilgili bir beklentim var. Hayat şartlarından dolayı mecburen yapmaları gerekir. Bununla ilgili Temmuz maaşlarıyla ilgili bir düzenleme gelebilir" dedi.

EMEKLİ MAAŞI 17 BİN LİRA OLSUN ÖNERİSİ

CHP, emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramlarında alacakları ikramiyelerin asgari ücret seviyesine yükseltilmesini öngören bir kanun teklifi hazırladı.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz'un TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifinde, emeklilere verilecek bayram ikramiyelerinin 17.000 lira olması belirtildi.

Karakoz, Cumhurbaşkanı'nın 2024'ü "emekliler yılı" ilan etmesine rağmen, bayram ikramiyelerinin 3.000 lira yükseltilmesinin yetersiz olduğunu belirterek, geçmiş yıllara göre emeklilere verilen ikramiyelerle alınabilecek temel gıda ve ihtiyaç maddelerinin sayısının dramatik şekilde azaldığını vurguladı ve ikramiyelerin günümüz koşullarına uygun olarak artırılması gerektiğini savundu.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLER ALABİLİR?

Bayram ikramiyelerinden SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık parası alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları yararlanabilecek.