BOTAŞ DUYURDU: Mayıs Ayında doğal gaz faturasına eklenecek rakam netleşti...

BOTAŞ DUYURDU: Mayıs Ayında doğal gaz faturasına eklenecek rakam netleşti...

BOTAŞ DUYURDU: Mayıs Ayında doğal gaz faturasına eklenecek rakam netleşti...

Yaklaşık bir yıldır yürürlükte olan ücretsiz doğal gaz desteği, bu gece itibarıyla sona ereceği duyuruldu. İşte mayıs ayının ilk zammı...

Geçtiğimiz yıl başlatılan ve doğal gaz kullanan her haneye bir ay boyunca ücretsiz olarak dağıtılan 25 metreküplük doğal gaz uygulaması bu gece sona erecek.

1 Mayıs itibarıyla tüm doğal gaz faturalarına 25 metreküplük ilave bedel yansıtılacağı belirtildi. Bu oran şehirlere göre değişiklik gösterse de genel olarak yaklaşık olarak 150 lira olarak hesaplanacağı açıklandı. Bu gece yarısı itibarıyla sona ermesi planlanan uygulama hakkında herhangi bir uzatma kararı verilmedi.

Milyonlarca doğal gaz abonesini ilgilendiren açıklamayı BOTAŞ, sosyal medya hesabı X üzerinden duyurdu. Mayıs ayında doğal gaz tarifelerine zam yapılmayacağını belirtti.

Ancak, Mayıs'ın ilk günüyle birlikte, her doğal gaz faturasına 25 metreküplük ek ücret uygulanacaktır. Vatandaşlar, ne kadar doğal gaz kullansalar da, Mayıs ayı faturalarında ekstra 150 lira ödeme yapmak zorunda kalacakları netleşti.

DOĞAL GAZDA MAYIS AYI TARİFESİ DEĞİŞMEDİ

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, Mayıs ayında geçerli olacak doğal gaz tarifesi konut tüketicileri için 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak sabit kalırken, sanayi aboneleri için kademe 1'de 8 bin 549 lira, kademe 2'de ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak açıklandı.