Altın sahiplerine sabah saatlerinde üzücü haber geldi: Gram ve çeyrek altın ne kadar düşecek

Altın sahiplerine sabah saatlerinde üzücü haber geldi: Gram ve çeyrek altın ne kadar düşecek

Altın sahiplerine sabah saatlerinde üzücü haber geldi: Gram ve çeyrek altın ne kadar düşecek

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalarda önemli bir düşüş beklentisi içinde olduğunu vurguladı. Altın fiyatlarında yaşanacak olan düşüşlere ilişkin net tarih veren Memiş, yatırımcılara çağrıda bulundu.

Altın, haftanın ilk ticaret gününde yüzde 1'lik bir artışla güne başladı ve bu durum yatırımcılarda yeni bir yükseliş beklentisi oluşturdu.

Uzmanlar, ons altındaki potansiyel artışlar hakkında düşüncelerini merak eden yatırımcıları uyarmak için harekete geçti. Ekonomist İslam Memiş, emtia fiyatlarıyla ilgili gelecek hafta önemli bir düşüş öngördü.

Memiş, bu haftayı ons altın açısından geniş bir fiyat aralığında izleyeceğimizi ve xauusd paritesinin kapanışa kadar 2280-2380 dolar arasında dalgalanacağını belirtti.

"ALTIN İÇİN GELECEK HAFTAYA HAZIR OLUN"

Altın fiyatlarında gelecek hafta belirgin bir düşüş öngören Memiş, yatırımcılara şu uyarıları yaptı:

"Ons altın şu anda 2326 dolar civarında işlem görüyor. Haftaya yüzde 1'lik bir artışla başladı ve bir miktar toparlanma yaşanıyor gibi görünüyor.

Ancak, geçen hafta test edilen 2281 dolar seviyesi hala önemini koruyor ve izlediğimiz 2280-2380 aralığı geçerliliğini sürdürüyor. Gelecek hafta altın piyasasında sert düşüşler yaşanabilir, bu nedenle yatırımcıların dikkatli olmaları önemlidir."

"ALTIN 70 DOLARLIK BİR DÜŞÜŞ YAŞAYACAK, GRAM ALTIN DİP SEVİYELERİNE İNECEK"

Yeniden aşağı yönlü bir hareketin gerçekleşeceğini ve bu artışların satış baskısıyla karşılaşacağını öngörüyorum. Ons altın piyasasına odaklanan yatırımcılarımızın önümüzdeki haftayı dikkate alarak karar vermeleri önemlidir.

Tahminime göre, 2260 dolar seviyelerine kadar düşüşler yaşanabilir, bu da altın fiyatları üzerinde olumlu bir etki yaratacaktır.

Dolar kurundaki düşüş eğiliminin devam ettiğini gözlemliyoruz. Bu duruma ons altındaki düşüş de eklendiğinde, gram altın/TL fiyatlarının son haftaların en düşük seviyelerini görmesi muhtemel hale geliyor.

Bu noktalar önemli fırsatlar sunuyor çünkü altındaki düşüş kısa vadeli olacak. Özellikle Temmuz ayından itibaren altın fiyatlarında yeniden güçlü yükselişler yaşanması bekleniyor ve bu süreçte zirveye ulaşmadan önce alım fırsatları sunabilir.

ALTINDA SON DURUM

Mayıs ayının ilk gününden bu yana gram altın, 16,59 TL azalarak yüzde -0,69 değer kaybetti. Yılbaşından itibaren gram altın, başlangıç değeri olan 1.953,99 TL'ye göre 450,2 TL artarak yüzde 23,04 oranında değer kazandı.

Son bir yıla bakıldığında ise gram altın, 1.264,89 TL'den 2.404,16 TL'ye yükselerek yüzde 90,07 oranında değer kazandı. Ons altının aylık-yıllık performansına gelince: Bu ayın ilk gününden itibaren ons altın, 5,71 dolar azalarak yüzde -0,25 değer kaybetti.

Yılbaşından bu yana başlangıç değeri olan 2.041,49 dolara göre ons altın, 272,36 dolar artarak yüzde 13,34 oranında değer kazandı. Son bir yıla bakıldığında ise ons altın, 2.016,79 dolardan 2.313,85 dolara yükselerek 297,06 dolarlık (yüzde 14,73) değer kazancı yaşadı.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.